Har Du önskemål ang. kurser så kontakta klubbens utbildningsansvarige Barbro Axelsson!

e-post: ordforande@aselebhk.se

Kurserna kommer att annonseras i Åsele-Nytt och Dorotea-Aktuellt!

Det är bara du själv som kan göra din hund till människans bäste vän!
Hunden har i årtusenden levt i ett nära samarbete med människan. I utbyte mot föda och trygghet har hunden vaktat, skyddat och medverkat vid jakt eller hjälpt till med djurhållning. Idag utgör hunden en ovärderlig resurs inom ex. polis, tull, försvar och ledarhundsverksamhet. Ständigt upptäcks och utvecklas nya möjligheter att nyttja hundens fantastiska egenskaper i människans tjänst. Trots detta är det som kamrat, hobby och sällskap som hunden har sin största betydelse.

Utveckla en gemenskap
Som nybliven hundägare är Du säkert fylld av entusiasm och ambitioner om hur Din hund ska utvecklas och hur ni tillsammans ska forma er tillvaro.
Oavsett om Du vill ha en kamrat på långa sköna skogspromenader, en trogen vän i vardagen eller tänker syssla med någon form av hundsport är hundens grundläggande träning en förutsättning för att ni ska ha en mysig och trevlig gemenskap.


Lär Dig förstå hunden

Det är hundens stora förmåga till inlärning och vilja att vara till lags som gjort den till människans bäste vän.
Naturligtvis är Din förståelse för hundens beteende en förutsättning för ett lyckat samarbete.

På landets 255 lokala Brukshundklubbar utbildas årligen ca 25 000 hundägare i konsten att uppfostra, träna och förstå sin hund. Välutbildade instruktörer med lång erfarenhet lotsar dig i arbetet med Din hund från valp till vuxen hund.

Börja arbeta med valpen
Det är viktigt att redan i valpstadiet, från 2 månaders ålder, börja utveckla samarbetet med hunden på rätt sätt. Valputvecklingskursen är också en möjlighet att lära känna andra hundägare som naturligtvis upplever samma glädje och funderar över likartade problem som Du själv.

Allmänlydnad för er trivsel
I grundkursen får hundar från ca 8 månaders lära sig den allmänlydnad som krävs för att såväl Du själv som Din hund och omgivningen ska trivas.
En god lydnad förenklar den vardagliga hundhållningen och ger dig bättre kontakt med ett djupare förhållande till Din hund.

Skötsel och vård
Som nybliven hundägare får man många råd och tips som sammantaget gör en allt mer förvillad och osäker i skötsel av valpen.

I våra kurser ingår teorilektioner med ämnen som skötsel och utfodring, enklare hundsjukvård, beteendelära och allmän hundhållning.

Med Brukshundklubbens samlade erfarenhet till hjälp har du alla förutsättningar att forma även din hund till männinskans bäste vän!