VÅR VERKSAMHET

Ove beskriver.

HUNDARS MENTALITET
Svenska Brukshundklubben har ett särskilt ansvar för de raser som SBK har ras/avelsansvaret för, de så kallade brukshundraserna. Klubben har under många år använt och utvecklat tester för att få bättre kunskap om hundars mentalitet. Mentalbeskrivning är den testform som används mest för att få en bild av hundars mentalitet.

 

 

HUNDÄGARUTBILDNING
Varje hund-liten som stor- är välkommen till oss. Hos brukshundklubben står hunden i centrum. Det är viktigt att redan i valpstadiet, från 2 månaders ålder, börja utveckla samarbetet med hunden på rätt sätt.
Valputvecklingskurser ger en möjlighet att lära känna andra hundägare. I Grundkursen får hundar från ca 12 månaders ålder lära sig den allmän lydnad som krävs för att såväl ägare som hund och omgivning ska trivas.
Vill du veta mer om vårt utbud av kurser gå in under fliken Hundägarutbildning.

RASUTVECKLING
SBK har genom sina rasklubbar ett ansvar för att väcka intresse för och främja avel av sunda, mentalt och exteriört goda hundar av brukshundras och utveckla rasernas bruksegenskaper.

TÄVLINGSVERKSAMHET
Brukshundklubben har en omfattande tävlingsverksamhet. Man tävlar i bruks, lydnad, agility och IPO.
I bruks ingår: Skydd, spår, rapport och sök.
Vill du veta mer om de olika tävlingsformerna gå in på SBK:s hemsida.

Åsele BHK:s tävlingsprogram finner Du under fliken Tävlingar.

AGILITY
Agility är en fartfylld tävlingsform inom SBK. Sporten visades för första gången på en stor hundutställning i England 1978. I mitten av 1980-talet introducerades sporten i Sverige.